![]() |
Yaralanmış Kedi |
1-Kedi yara kremi
2-Kedilerde iltihaplı yara
3-Kedinin boynunda yara
4-Hayvanlarda açık yara tedavisi
5-Kedimin derisinde yara var
6-Kedilerde yara çıkması
7-Kedilerde kabuklu yara
8-Kedimin açık yarası var
Kedi Yara Bakımı
Kedilerde yaralar nasıl Şekillenmektedir?Kedilerde yaralar genellikle hemcinsleri ile kavga ederken ya da oynarken veyahutta gezdikleri yerlerde delici-kesici travmatik etkilere maruz kalarak oluşmaktadır.
İlk yaraya müdahale nasıl olmalıdır?
Öncelikle yara yeri iyice araştırılıp tespit edilmelidir. Yara yerinde kalan yabancı bir cismin varlığı tedavi sürecini uzatacaktır.
Yara Yerinde Kanama Söz Konusu Ve Durdurulamıyorsa ise Ne Yapılmalıdır?
Yara derin ve kanama söz konusu ise vakit kaybetmeden yaranın üzerine temiz bir bez ile kompres uygulanmalıdır. Ve acilen veteriner Hekime götürülmelidir.
Yara Küçük Ve Kanama Söz Konusu Değilse Neler Yapılabilir?
Genellikle bu tip durumlarda temiz bir bez ya da pamukla sildikten sonra üzerine Betadin, Baticon gibi yakmaz tendürdiyotla sterilize edilir. Patilerini de kaşıma ihtimalinden dolayı silebilirsiniz.
Yara iyileşme döneminde hangi kremi kullanabiliriz?
Yaranın üzerine bir parça antibiyotikli yara kremi (Bepanthene) uygulanabilir.
Yaranın üzerini bantla kapatmamızda bir sakınca var mıdır?
Kesinlikle vardır. Yara yeri bantla kapatılmaz, açık kalması sağlanmalıdır. Kapatırsanız iyileşme sürecini uzatırsınız.
İyileşme Sürecinde Başka bir Kedi ile yan yana koyabilir miyiz?
Uysal bir başka bir kediniz dahi olsa imkanınız varsa ayrı bir yere koymamanız daha sağlıklıdır. Çünkü yaranın iyileşme döneminde kaşıntı meydana gelecek ve buda kedinizi huysuzlaştıracaktır.
Bize başka vereceğiniz bir tavsiye var mıdır?
Yara bakımı sırasında ve sürecinde sizinde sakin olmanız kedinizi rahatlatacaktır. Siz deki psikolojik değişikliklerin kedinize de yansıyacağını unutmayınız.
Veteriner Hekim Abdullah Sırış
Kedimize her ne kadar iyi baksak da bir şekilde yaralanma ihtimali olmaktadır. Veterinerhekimligi sizlere teşekkür ediyoruz.
YanıtlaSilKedim kaşınıyor ondan mı oldu bilmiyorum ama boynun da kabuklu yaralar oluşmuş sanki öle açık yarası yoktu neden olmuş olabilir kaşınmak dan mı gerçekten ne yapsam iyi gelir. Antibiyotikli krem iyi gelir mi acaba
YanıtlaSilKedimin boynunda 4cm yuvarlak kadar yara var kasidikca da kaniyo veterinere goturduk fakat alerji olabilecegini soyledi 2hap verdi birde merhem alabilecegimizi soyledi fakat merhem pazartesi gelecekmis hemen alabilecegim bir merhem soylermisiniz
YanıtlaSilKedimin arka ayağının eklem yerinde çember şeklinde bir çıkıntı oluştu ve gittikçe kabarıp açılıyor . Antiseptik solisyon uyguluyorum veterinerim öyle söyledi . Ancak kedim ben sürdükten sonra yalıyor ne yapmam gerek
YanıtlaSilkedim devamlı bir taraflarını kesiyor huysuz olması ile alakası var mı acaba
YanıtlaSilyaranın iyileşme sürecinde yara kabuk bağlar zaten ama bu süreçte kedimizin kaşınan bölgeyi yalaması yaranın iyileşme sürecini uzatıyor. bu durumlarda ne önerirsiniz? ne yapmak doğrudur
YanıtlaSilBuket hanım, Kedi ya da köpeklerin boyun bölgesine geçirilen elizabeth yakalığı dediğimiz bir aparatı kullanabilirsiniz.
YanıtlaSilKısırlaştırılmış kedimizin dikiş yarasının üzerine antibiyotikli spreylerden sıksak iyi olur mu?
YanıtlaSilBurcu hanım, her türlü küçük kesik ve kuru sıyrıklarda,dikiş atılmış ameliyat yaralarında,enjeksiyon ve aşı yapılan yerlerde rahatlıkla ve güvenle kullanabileceğiniz yara spreylerini veteriner hekiminizin önerileri doğrultusunda kullanınız. Çünkü enfekte olmamış bir bölgeye gereksiz bir müdahalede bulunarak yara bölgesini tahriş etmeniz, yara dikişlerine zarar vermeniz mümkündür.
YanıtlaSilresimdeki kedi bir harika sitenizde bir harika teşekkürler bilgiler için
YanıtlaSilİlgi ve alakanız için teşekkür ederiz Mehtap hanım..
YanıtlaSil